Τρίτη 31 Μαΐου 2011

μιλάνο...




Μεγάλη ήττα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχασε τα σημαντικότερα προπύργια των δυνάμεών του. Το Μιλάνο, πέρασε στα χέρια της αριστεράς ύστερα από 20 χρόνια και η δημαρχία της Νάπολης, κερδίθηκε, από τον υποψήφιο, του κεντρώου Κόμματος, τον Αντόνιο Ντι Πιέτρο.
Στο Μιλάνο, ο κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία συγκεντρώνει το 55,1%των ψήφων, έναντι του 44,9% της κεντροδεξιάς απερχόμενης δημάρχου Λετίτσια Μοράτι. Οι υποστηρικτές του Πιζαπία έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο, όπου και πανηγυρίζουν, περιμένοντας τον καινούριο δήμαρχο.

Στην Νάπολη ο προοδευτικός πρώην εισαγγελέας Λουίτζι Ντε Ματζίστρις καταφέρνει να πετύχει αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται "ιστορικό": συγκεντρώνει 65,2% των ψήφων, ενώ ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 34,8%. "Η Νάπολη απελευθερώθηκε. Τώρα είναι η ώρα της γιορτής, έξω από το δημοτικό μέγαρο. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την δουλειά", δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις.

Στην Τεργέστη, η κεντροαριστερά καταφέρνει επίσης να υπερισχύσει με ποσοστό 57,5%, όπως και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με 59,3%.

AVANTI POPOLO!!!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

καλό ταξίδι...

Ηθελα να γράψω για το κίνημα των "αγανακτισμένων" και τη μεγάλη σημερινή του συγκέντρωση στην Αθήνα αλλά και σε πολλές ευρωπαικές πόλεις και σκεφτόμουνα τι τίτλο να βάλω στο κείμενο μου...

μετά είδα και μια πολύ καλή εκπομπή στο κρατικό κανάλι με θέμα την άλωση της πόλης σαν σήμερα απο τους τούρκους και με έμφαση σε σημαντικές μάχες πριν από την τελική και θυμήθηκα την ιστορία μας και σκέφτηκα να γράψω γι αυτό...

και ήρθε η είδηση ότι "έφυγε" από κοντά μας μια νέα γυναίκα και "πάγωσε" η μικρή μας κοινωνία. Μια νέα γυναίκα που πάλευε την αρρώστια της με καρτερικότητα και χαμόγελο και δεν είχε αφεθεί σε αυτή αλλά ζούσε και μας έκανε όλους όσους την ξέραμε να νοιώθουμε πολύ μικροί μπροστά στη θέληση της για ζωή.
Τους τελευταίους μήνες είμασταν μαζί στα μαθήματα για το computer και όλοι θαυμάζαμε την δύναμη της ψυχής της να έρχεται μετά την αιμοκάρθαση ,πάντα γελαστή σαν να μην συνέβαινε τίποτα...
και έτσι ξαφνικά για εμάς ,μας άφησε σήμερα...
Καλό Ταξίδι κι εύχομαι εκεί που πας να μην πονάς και να γελάς πάντα...


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ξυπνήσαμε;



μήπως και γίνει κανένα θαύμα...
όλοι στις πλατείες...
να μείνουμε!!!

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σςςςςςς... μη ξυπνήσουν οι Έλληνες!



Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθεια μας.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!



το τραγούδι πάει "γάντι" στην απάθεια μας...
καλό όμως , δεν μας προβληματίζει...

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

πάλι θα στη δώσω την καρδιά...



ΑΧ !!! πως ν' αρνηθώ την καρδιά...

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1η Μαίου...



Πρώτη Μαΐου κι απ' τη Βαστίλη
ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών
χίλιες σημαίες κόκκινες μαύρες
Ο Φρεδερίκο η Κατρίν και η Σιμόν

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος
τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν' το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πες μου Μαρία μήπως θυμάσαι
κείνο το βράδυ που σε πήρα αγκαλιά
Πρώτη Μαΐου, όπως και τώρα
κι εγώ φιλούσα τα μακριά σου τα μαλλιά

Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος
τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν' το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ

Πρώτη Μαΐου μαύρα τα ξένα
κλείσε το τζάμι μην κρυώσει το παιδί

Στίχοι: Μάνος Λοΐζος
Μουσική: Μάνος Λοΐζος
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

...γιατί είναι μέρα αγώνων κι όχι εκδρομής...