Τρίτη 31 Μαΐου 2011

μιλάνο...




Μεγάλη ήττα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχασε τα σημαντικότερα προπύργια των δυνάμεών του. Το Μιλάνο, πέρασε στα χέρια της αριστεράς ύστερα από 20 χρόνια και η δημαρχία της Νάπολης, κερδίθηκε, από τον υποψήφιο, του κεντρώου Κόμματος, τον Αντόνιο Ντι Πιέτρο.
Στο Μιλάνο, ο κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία συγκεντρώνει το 55,1%των ψήφων, έναντι του 44,9% της κεντροδεξιάς απερχόμενης δημάρχου Λετίτσια Μοράτι. Οι υποστηρικτές του Πιζαπία έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο, όπου και πανηγυρίζουν, περιμένοντας τον καινούριο δήμαρχο.

Στην Νάπολη ο προοδευτικός πρώην εισαγγελέας Λουίτζι Ντε Ματζίστρις καταφέρνει να πετύχει αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται "ιστορικό": συγκεντρώνει 65,2% των ψήφων, ενώ ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 34,8%. "Η Νάπολη απελευθερώθηκε. Τώρα είναι η ώρα της γιορτής, έξω από το δημοτικό μέγαρο. Από αύριο θα ξεκινήσουμε την δουλειά", δήλωσε ο Ντε Ματζίστρις.

Στην Τεργέστη, η κεντροαριστερά καταφέρνει επίσης να υπερισχύσει με ποσοστό 57,5%, όπως και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με 59,3%.

AVANTI POPOLO!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου