Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

santu paulu


το καινούριο τραγουδι των encardıa βρισκεται στο cd τους μηterra...
ωραία μουσική...

O Aλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει με ένα τραγούδι (το Kalinifta) στον ολοκαίνουριο δίσκο του συγκροτήματος Encardia, με τίτλο Μη Terra, που μόλις κυκλοφόρησε από το Μελωδικό Καράβι.

Οι encardia είναι ένα μουσικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει περίπου διακόσιες πενήντα συναυλίες σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Κύπρο.
Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που δημιουργούν με το κοινό, όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά, αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις, με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής της Κάτω Ιταλίας (G. Avantaggiato, Roberto Licci, Cinzia Villani, Enza Pagliara, E.Castagna, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρίστος Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης, η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα θεάτρου κούκλας “κιβωτός μύθων” κ.α.
Τον Αύγουστο του 2008 παρουσιάστηκαν μαζί με το βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο κορυφαίο και μοναδικό στo είδος του φεστιβάλ “la notte della taranta” στην Ν. Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου